Opheffingsuitverkoop: 20% korting bij bestellingen boven de €20. 1 februari 2020 sluit de winkel!! OP=OP!

Ons Verhaal

Anno 2019 verdwijnen er steeds meer dialecten en streektalen en dat is zonde. De taal die je spreekt zegt iets over de plaats waar je vandaan komt en daar mag je trots op zijn, altijd! 
.
Mijn naam is Babet Ammerlaan, de oprichtster van Dialect 2.0. Mijn eigen verhaal met dialecten begint in 2016, toen ik mijn vriendin Barbara leerde kennen. Zelf kom ik uit de omgeving van Leiden en Barbara komt uit Twente. Het verschil (in taal) tussen Leiden en Twente werd al snel duidelijk voor mij. Mijn schoonfamilie spreekt Twents en dat kon ik niet altijd even goed verstaan. 
"De verschillen begonnen mij steeds meer op te vallen en ik vond het steeds leuker worden. Zo'n klein land, met zoveel verschillende talen, dat is toch heel bijzonder"? 
.
Om die reden ben ik in 2017 begonnen met mijn eigen webshop, genaamd 'Stadse Tassies'. In de webshop verkocht ik tassen bedrukt met teksten uit het Leidse dialect. Vanaf de start verliep de verkoop hiervan heel goed en het viel me op dat iedereen een verhaal had bij de teksten. 'Dit zei mijn oma altijd'! 'Mijn buurvrouw zegt dit steeds'! Iedereen heeft een verhaal en taal is een middel om de verhalen te delen met elkaar.
.
'Het gaat om het vertellen van verhalen'
.
Ik wilde een platform oprichten waar de verhalen 'achter de taal' zichtbaar konden worden. Om die reden heb ik in 2019 afstand gedaan van 'Stadse Tassies' en Dialect 2.0 opgericht. Een betere versie, een nieuwere versie van de dialecten. Vroeger was je 'anders' als je een dialect of streektaal sprak. De missie van Dialect 2.0 is juist om de streektalen en dialecten weer terug te brengen en ervoor te zorgen dat mensen zich trots voelen op de plek waar zij vandaan komen.
Elke week verschijnt er een nieuwe podcast in de serie #taalverhaal. In deze podcast gaat het om het verhaal van de gast. Dit is meestal iemand die online of offline hun stad/streek/dialect promoten. In de podcast probeer ik erachter te komen wat een bepaalde stad of streek zo anders maakt voor deze persoon en waar de fascinatie en passie vandaan komt. 
.
De podcast vind je hier